Ties Koffijberg

Functie: verpleegkunde niveau 4 – stagiair revalidatie 

Organisatie: Zorgwaard

“Het is ideaal om bij een zorgorganisatie in de Hoeksche Waard te werken. Voor mij is het bekend terrein en lekker dichtbij. "

Toen Ties, nu 21, 13 jaar was, werd bij hem diabetes geconstateerd en kwam hij daardoor geregeld in het ziekenhuis. Daar is zijn interesse gewekt om de zorg in te gaan. “Op dat moment zat ik in het tweede jaar van de mavo en wist totaal niet welke opleiding ik na de mavo wilde volgen. Wat ik allemaal zag ik het ziekenhuis, vond ik reuze interessant. Bovendien was één van mijn favoriete vakken biologie. Ik vond het leuk en ging mij gemakkelijk af.” 

Na de mavo volgde Ties de havo aan CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. “Tegelijkertijd oriënteerde ik me op verschillende zorgopleidingen om uiteindelijk te kunnen werken op bijvoorbeeld de eerste hulp, ambulance of O.K. Dit werd mij afgeraden vanwege de combinatie van mijn diabetes en de stress situaties die dit werk met zich meebrengt. Daarom besloot ik te starten met een verpleegkundeopleiding met de mogelijkheid om altijd nog verder te leren.”

Het eerste jaar van de hbo-opleiding redde Ties net niet en begon hij de mbo-opleiding verpleegkunde niveau 4 aan het Albeda College in Portugaal. Inmiddels zit hij in het tweede jaar en dat gaat hartstikke goed! “Het eerste jaar volgden we geen stages in verband met Covid-19. Het tweede jaar gelukkig wel. Vanuit school kreeg ik de revalidatie-afdeling bij Zorgwaard (locatie Rembrandt in Oud-Beijerland) aangewezen als stageplek. Daar was ik blij mee. Ik kende deze locatie al een beetje omdat mijn opa er had gelegen na een hersenbloeding.”

“Het is ideaal om bij een zorgorganisatie in de Hoeksche Waard te werken. Voor mij is het bekend terrein en lekker dichtbij. Vanaf het begin was alles bij Zorgwaard goed geregeld. Ondanks de lastige situatie waarin ik startte – er was net een corona uitbraak – werd ik met open armen ontvangen en goed begeleid. Het contact met mijn collega’s is hecht en ze zijn altijd bereikbaar als ik ergens mee zit of er niet uit kom. Ook zijn ze flexibel als het gaat om werkdagen en zo kan ik de ene week drie en de andere week een dag werken als dat beter uitkomt. De patiënten van 65 jaar of ouder op afdeling waar ik stage loop hebben uiteenlopende ziektebeelden. Hierdoor leer ik veel en heb zo al een groot aantal medische handelingen kunnen aftekenen. Ik heb al veel meer kunnen doen dan mijn medestudenten. Het is natuurlijk fijn om al zoveel in de praktijk te hebben kunnen doen!”

Ties loopt twee dagen per week stage bij Zorgwaard en heeft regelmatig tussenevaluaties. Tot op heden heeft hij alles gehaald en goed doorlopen. In juni worden de nieuwe stageplekken voor het derde jaar toegewezen. Een jaar waarin hij 3 tot 4 dagen stage loopt, meer verantwoordelijkheden krijgt en meer medische handelingen verricht. Tijdens de zomervakantie kan Ties zich voorbereiden op zijn derde schooljaar en nieuwe stage. 

“Na mijn mbo-opleiding ga ik door met een hbo-opleiding. De stip op de horizon is voor mij werken in een ziekenhuis, dat is ook de plek waar het uiteindelijk allemaal is begonnen. Ik hoop mee te maken hoe het is om met jongeren en kinderen te werken. Ik blijf wel lekker in de Hoeksche Waard wonen, ik ben niet echt een stadsmens. Na een drukke werkdag kom ik hier helemaal bij.”

Wil jij ook werken bij een betrokken zorgorganisatie waar mensen voorop staan en er mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen?