Shirley Hagendoorn

Functie: Groepsbegeleider

Organisatie: Cavent

“Deze doelgroep is zo leerbaar. Wat wij normaal vinden, geldt voor hen niet. Door hen te helpen, groeien ze en dat uit zich bij hun in enorme blijdschap. Daar geniet ik van!” 

Shirley houdt van sporten en haar enthousiasme wil ze graag overbrengen op anderen. In het bijzonder aan mensen met een verstandelijke beperking. “Deze doelgroep is zo leerbaar. Wat wij normaal vinden, geldt voor hen niet. Door hen te helpen, groeien ze en dat uit zich bij hun in enorme blijdschap. Daar geniet ik van!” 

Shirley volgde aan het CIOS sport- en bewegingsagogie. “Een bewegingsagoog werkt met mensen die extra zorg vragen voor hun motorische, cognitieve en/of sociaal-affectieve mogelijkheden. Zo zetten we sport in als middel en niet als doel. We gebruiken sport bij hulpvragen om ze te leren samenwerken of een stuk spanning kwijt te raken.”

Na haar opleiding startte Shirley als groepsbegeleider in Oud-Beijerland. Later maakte zij de overstap naar Cavent, waar zij inmiddels 5 jaar met veel plezier werkt. “Cavent heeft 5 locaties in de Hoeksche Waard: Numansdorp, Mookhoek, ’s-Gravendeel, Oud-Beijerland en Strijen waar ik zelf werk. Onze cliënten in de leeftijd van 18 tot 65+ wonen hier allemaal in een eigen appartement. De begeleiding is helemaal afgestemd op dat wat zij nodig hebben. Zo helpen we hen in het dagelijks leven met dagstructuur, financiën maar ook boodschappen doen. Afhankelijk van het niveau sturen we de ene cliënt op pad met een boodschappenlijst aangevuld met pictogrammen en een ander nemen we aan de hand mee.”

“In de loop van de tijd die ik bij Cavent werk heb ik aangegeven sport te willen ontwikkelen binnen de stichting. Ik was blij om te merken dat daar ruimte voor is. Afgelopen jaar hebben we, ondanks de coronamaatregelen, leuke balkonsessies georganiseerd waaronder: balkondansen, balkonboksen en balkonbingo. Het sportprogramma staat mede door de beperkingen van het coronavirus nog in de kinderschoenen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om straks ook leuke sportdagen en onderlinge activiteiten te organiseren. Nu sporten we vooral één op één.”

Werken bij Cavent bevalt Shirley erg goed. Er zijn doorgroeimogelijkheden en ze staan open voor nieuwe ideeën. Maar ook dankzij het kleinschalige karakter voelt Shirley zich thuis. “De collega’s van de verschillende locaties kennen elkaar allemaal. Het team op mijn locatie wisselt dag-, avond- en slaapdiensten af. Onze cliënten kunnen ons altijd bereiken. Het team is hecht en we werken nauw samen, wat ik fijn vind. Dat heeft ook zijn weerslag op de cliënten die daardoor in een fijne en huiselijke omgeving wonen. Ook het dorp Strijen is kleinschalig en geeft een vertrouwd gevoel.” 

Wil jij ook werken bij een betrokken zorgorganisatie waar mensen voorop staan en er mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen? 

IK WIL OOK AAN DE SLAG!