Anne-marie Barendregt

Functie: zij-instromer, startte in februari 2021 opleiding verzorgende niveau 3

Organisatie: Heemzicht 

"Daar had ik zeker interesse in; je ontwikkelt jezelf en krijgt vanaf dag 1 salaris. Tijdens mijn rondleiding kreeg ik een goed beeld van de organisatie."

Zorgen voor anderen zat er vroeg in bij Anne-Marie Barendregt. “Ik kom uit een groot en betrokken gezin. Als iemand hulp nodig had, stonden wij voor hen klaar. Voor mij voelde het als vanzelfsprekend om de zorg in te gaan.” Ze startte als helpende in de zorg op haar 19e en deed dit tot haar 26e. Daarna besloot ze zich volledig te richten op haar gezin en opgroeiende kinderen. Nu, 17 jaar later, wil ze weer lekker aan de slag. Afgelopen februari startte ze met haar werk- en leertraject voor verzorgende niveau 3 bij Heemzicht in Piershil.

Anne-Marie zocht een nieuwe, frisse start. “Bij Heemzicht solliciteerde ik naar de functie helpende, maar in plaats daarvan kreeg ik het aanbod om de opleiding verzorgende niveau 3 te doen en daarnaast direct in de praktijk aan de slag te gaan. Daar had ik zeker interesse in; je ontwikkelt jezelf en krijgt vanaf dag 1 salaris. Tijdens mijn rondleiding kreeg ik een goed beeld van de organisatie. Als verzorgende werk ik op de afdeling Wonen met zorg”.

Anne-Marie werkt 28 uur per week en gaat daarnaast één dag naar school. Op werkdagen leert ze het vak bij Heemzicht in de praktijk. Ze krijgt ondersteuning van een werkbegeleider die haar helpt met de werkprocessen en de praktijkopdrachten die ze moet doorlopen voor haar opleiding. Daarnaast is er een praktijkopleider die in contact staat met school, en de (praktijk)examens afneemt. “Het werken bij Heemzicht bevalt me enorm goed. Het is een fijn en betrokken team. Ik woon in Numansdorp, maar werken in Piershil voelt toch altijd dichtbij. De groene omgeving, de dorpse mentaliteit, korte lijntjes met collega's en de bewoners die elkaar kennen. Dat alles maakt dat dit de perfecte baan is voor mij.” 

Anne-Marie is vol lof over Heemzicht: “Hier zit je zeker goed! Het is een officieel leerbedrijf waar je alles wat je in je hebt naar boven kunt halen. Zij bieden alle mogelijkheden voor werk- en leertrajecten van helpende tot verpleegkundige. Er is een goede begeleiding voor herintreders en instromers. Jongeren die met een frisse blik mee willen denken binnen de organisatie worden met open armen ontvangen. Heb je voor school een opdracht om iets te organiseren voor de bewoners? Dan is er ruimte voor jouw ontwikkeling en het brengt nog vreugde voor de bewoners ook. Van een spel of crea middag tot de feestelijk versierde gang met koningsdag.”

“Ik ben heel blij met de Zorgcampus Hoeksche Waard. In deze sector zijn ze altijd op zoek naar mensen van alle niveaus. Tegen jongeren zou ik zeggen: kom in de Hoeksche Waard werken in de zorg. Hoe leuk is het om na het vmbo te gaan werken en leren tegelijk? Aan de slag terwijl je een diploma haalt én salaris verdient!” 

Wil jij ook werken bij een betrokken zorgorganisatie waar mensen voorop staan en er mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen?