Veelgestelde vragen

Kan ik zonder diploma aan het werk in de zorg?

Ja dat kan. Er werken mensen bij ons met de meest uiteenlopende achtergronden (bijvoorbeeld zorg, detailhandel, horeca, callcenter et cetera). Ook zonder diploma of werkervaring in de zorg ben je welkom om te solliciteren en kun je direct aan het werk. Je moet wel bereid zijn om een opleiding te volgen, te doorlopen en je moet deze succesvol afronden om te kunnen blijven werken bij ons. Die opleiding betalen wij voor je.

Welke opleiding moet ik volgen?

Dat hangt af van je vooropleiding, ervaring en je ambities. Wil je werken in een verpleeghuis of de thuiszorg dan zijn er 4 functieniveaus: Helpende (MBO niveau 2), Verzorgende (MBO niveau 3IG) en Verpleegkundige (MBO niveau 4) en HBO Verpleegkundige (niveau 6). Wil je werken in de gehandicaptenzorg dan vragen we Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (MBO niveau 3/4) of SPW (MBO niveau 3).

Wanneer kan ik beginnen?

De meeste opleidingen starten in februari en augustus. We kijken eerst wat je ambitie en motivatie is om te bepalen welke functie het beste bij jou past en welke opleiding daar voor nodig is. Heb je al een zorgachtergrond, dan kan je in principe direct aan de slag.

Bij welke organisatie kom ik terecht?

Dat bepaal je helemaal zelf. Alle zorgorganisaties in de Hoeksche Waard hebben behoefte aan nieuwe collega’s. Afhankelijk van jouw interesse zijn er vacatures in de thuiszorg, verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, of gehandicaptenzorg

Kan ik in deeltijd werken?

De minimale contractomvang voor een leerwerktraject is 24 uur per week. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog tijd nodig voor je opleiding maar dat kun je voor een groot deel zelf indelen.

Kan ik doorgroeien in mijn werk?

Jazeker. Ook in de toekomst blijven er vacatures voor diverse functies op verschillende niveau’s. Vaak betekent dit wel dat je een (korte) vervolgopleiding moet volgen, maar er is een groot en divers aanbod bij de verschillende opleidingsinstituten.