Veelgestelde vragen

Kan ik zonder diploma aan het werk in de zorg?

Ja, dat kan. Er werken mensen bij ons met de meest uiteenlopende achtergronden (bijvoorbeeld zorg, detailhandel, horeca, callcenter et cetera). Ook zonder diploma of werkervaring in de zorg ben je welkom om te solliciteren en kun je direct aan het werk. Je moet wel bereid zijn om een opleiding te volgen, te doorlopen en je moet deze succesvol afronden om te kunnen blijven werken bij ons. Die opleiding betalen wij voor je. 

Welke opleiding moet ik volgen?

Dat hangt af van je vooropleiding, ervaring en je ambities. Op mbo-niveau zijn er 3 functies: Helpende (mbo niveau 2), Verzorgende (mbo niveau 3), Maatschappelijke Zorg (mbo niveau 3 of 4), Verpleegkundige (mbo niveau 4) en MaMaatschappelijke zorg (mbo niveau 3 en 4). 

Wanneer kan ik beginnen?

In principe kun je direct aan de slag. We kijken eerst wat je ambitie en motivatie is om te bepalen welke functie het beste bij jou past en welke opleiding daar voor nodig is. De meeste opleidingen starten in februari en augustus, maar in de tussenliggende tijd kun je wel vast aan slag als Helpende als je een zorgachtergrond hebt. Heb je dat niet, dan kijken we naar andere mogelijkheden.

Bij welke organisatie kom ik terecht?

Dat bepaal je helemaal zelf. Alle zorgorganisaties in de Hoeksche Waard hebben behoefte aan nieuwe collega’s. Afhankelijk van jouw interesse zijn er vacatures in de thuiszorg, verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, of gehandicaptenzorg

Kan ik in deeltijd werken?

De minimale contractomvang voor een leerwerktraject is 27 uur per week, meer uren zijn bespreekbaar. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog tijd nodig voor je opleiding, maar dat kun je voor een groot deel zelf indelen.

Kan ik doorgroeien in mijn werk?

Jazeker. Ook in de toekomst blijven er vacatures voor diverse functies op verschillende niveau’s. Vaak betekent dit wel dat je een (korte) vervolgopleiding moet volgen, maar er is een groot en divers aanbod bij de verschillende opleidingsinstituten. 

Hoe zit het met werktijden?

Zorg aan iemand geven, doen wij 24/7. Als je bij ons werkt, betekent dat dan ook dat je op wisselende tijden ingezet kan worden; doordeweeks en in het weekend . Hoe wisselend je werktijden zijn, hangt af van je functie.

Zijn de locaties goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Dit verschilt een beetje per locatie. Als je van buiten de Hoeksche Waard moet reizen is het veelal lastig om op tijd te zijn voor een ochtenddienst die om 07:00 start. Eigen vervoer per auto is dan wel aan te raden. Voor stagiairs ligt dit anders; zij komen meestal van dichterbij.