Nieuwe zorgmedewerkers in de startblokken

04-11-2022

Het is fijn dat we met dit voorschakeltraject enthousiaste kandidaten kunnen helpen om er een succes van te maken.

Op woensdag 2 november begon een derde groep zorgmedewerkers in spé met een scholingstraject bij ROC Da Vinci College. De afgelopen twee jaar hebben op deze manier al 20 nieuwe zorgmedewerkers een officieel mbo-certificaat behaald waarna zij doorstroomden naar een praktijkgerichte zorgopleiding bij een van de 6 zorgorganisaties in de Hoeksche Waard. Gemeente Hoeksche Waard en Zorgcampus HW maken zich samen sterk voor het aantrekken van potentiële kandidaten om bij een van onze zorgpartijen in de Hoeksche Waard aan de slag te gaan.

In 10 weken tijd worden de nieuwe kandidaten klaargestoomd voor een opleiding in de zorg en ontvangen zij het mbo-certificaat ‘Individuele zorg verlenen’. Met het certificaat op zak kunnen zij begin 2023 doorstromen naar een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) opleiding bij de Zorgcampus. Er is in de Hoeksche Waard veel behoefte aan medewerkers in de zorg om aan de groeiende vraag te voldoen. Dit initiatief geeft de kandidaten een waardevolle basis om het vak te leren en geeft tegelijkertijd een flinke impuls aan het aantal beschikbare zorgmedewerkers. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (gemeente Hoeksche Waard): “Werken in de zorg is intensief, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is fijn dat we met dit voorschakeltraject enthousiaste kandidaten kunnen helpen om er een succes van te maken. Dat is ook in het belang van de inwoners van de Hoeksche Waard.” Dit scholingstraject voor de zorg is het resultaat van een goede samenwerking tussen verschillende partijen, verenigd in de Stichting Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW) en HW werkt! en het UWV. Wethouders Joanne Blaak-van de Lagemaat sprak een korte videoboodschap in om de kandidaten succes te wensen.

Meer nieuws

Zorgcampus HW Live groot succes

01-09-2022

Op woensdag 31 augustus was de eerste bijeenkomst Zorgcampus HW Live. Tijdens deze bijeenkomst konden mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in de zorg binnen de Hoeksche Waard en bijbehorende opleiding informeren naar de mogelijkheden.